Succesverhalen

André Boereboom

“De financieringsoplossing van findr geeft financieel rust in je bedrijfsvoering, zodat je je kan blijven focussen op het ondernemen.”

Kwekerij Boereboom

Boereboom van de Burgt is een kwekerij gespecialiseerd in de vermeerdering van sierteelt gewassen. Het bijzondere van de kwekerij is dat men naast de vermeerdering via stekken in de eigen kassen ook gespecialiseerd is vermeerdering via “Invitro Cultures”, waarbij de vermeerdering van de gewassen plaatsvindt in eigen weefselkweek laboratoria. De onderneming is financieel gezond en had een aantal leningen bij de bank met een beperkte jaarlijkse aflossingsverplichting. Door wijzigingen in het financieringsbeleid van de bank voor de gehele sector, werd ineens een fors hogere aflossingsverplichting opgelegd. Dit was een onverwachte wijziging die door de ondernemers als onprettig en niet passend werd ervaren. Daarnaast leverde dit ook beperkingen voor de rest van de bedrijfsvoering op. Al met al reden genoeg om op zoek te gaan naar een alternatieve financier.

Samenwerking tussen findr en Boereboom

Via de huisbankier is André in contact gekomen met findr. De samenwerking is wederzijds als zeer plezierig ervaren. André geeft aan: “De financieringsoplossing van findr geeft financieel rust in je bedrijfsvoering, zodat je je kan blijven focussen op het ondernemen.” Waarbij wij vanuit findr steeds vaker merken dat beleidswijzigingen bij de bank ervoor zorgen dat financieringscondities niet meer passend zijn bij een onderneming. Op zo’n moment kan findr via maatwerk een oplossing bieden.

Eric Duits

“De samenwerking wordt als zeer prettig ervaren. Findr heeft een deskundig team, waarbij snelheid en goede bereikbaarheid speerpunten zijn.”

Projectontwikkelaar Eric Duits

Eric Duits is als ondernemer actief in de bouw en projectontwikkeling. Het financieren van projectontwikkeling is de afgelopen jaren steeds lastiger geworden bij de traditionele banken. Hierdoor is men eind 2017 bij findr terecht gekomen voor de financiering van een project, de herontwikkeling van een aantal panden, in Veldhoven. Na deze succesvolle eerste samenwerking heeft er vier jaar later nogmaals een financieringsronde plaatsgevonden voor een project in Berkel-Enschot waarbij op een aangekocht grondstuk met villa meerdere wooneenheden zullen worden gerealiseerd.

Samenwerking tussen findr en Eric

Destijds is Eric via zijn accountant met findr in contact gekomen. Eric ervaart de samenwerking als zeer prettig. Hij geeft aan: ‘’Findr heeft een deskundig team, waarbij snelheid en bereikbaarheid speerpunten zijn. Binnen twee weken wordt onderbouwd aangegeven waarom een project wel of niet voor financiering in aanmerking kan komen.’’

Het financieren van projectontwikkeling is een van onze onderscheidende kenmerken ten opzichte van traditionele banken. Door naar het totaalplaatje te kijken van onderneming en ondernemers, naast een goed onderbouwd plan voor het vastgoed, zijn er vaak mogelijkheden via findr.

René Leegte

“Het belangrijkste voordeel van findr is dat de ondernemers achter findr snappen wat ondernemers nodig hebben.”

Publieke Zaken

Publieke Zaken is een Public Affairs adviesbureau en helpt bedrijven zaken te doen in het publieke domein door bedrijfsleven en overheid te verbinden. Men zorgt dat bedrijven met overheid, politieke spelers of andere maatschappelijke organisaties kunnen overleggen als wet- en regelgeving een cruciale impact hebben op de continuïteit van het bedrijf. De focus ligt op bedrijven en organisaties op het gebied van energie, milieu, duurzaamheid, landbouw en transport. Doordat de onderneming hard groeit werd het bestaande huurpand te klein en bestond de wens te verhuizen naar een groter eigen pand. Die kans deed zich al snel voor, maar de bank vond de financieringsaanvraag te vroeg komen. Findr nam bij haar overwegingen, naast de bestaande uitstekende rentabiliteit, de potenties van het bedrijf mee en keek bij de aanvraag naar het geheel van onderneming én ondernemer.

Samenwerking tussen findr en Publieke Zaken

René geeft aan: ‘’Wij zijn blij dat we met Findr in contact zijn gekomen en dat zij ons konden helpen met de financiering van het kantoorpand. Inmiddels zijn wij verder gegroeid en heeft findr ook geholpen met de financiering van het buurpand, zodat ook de toekomstige groei van ons bureau is gewaarborgd. Het belangrijke voordeel van Findr is dat de ondernemers achter findr snappen wat ondernemers nodig hebben.’’

Findr kijkt wat passend is bij de huidige en toekomstige situatie van een onderneming, neemt ook de persoon achter het bedrijf mee en probeert dan een passend totaalaanbod te bieden. Op die manier zoekt findr naar oplossingen om een ondernemer zijn plannen uit te kunnen laten voeren.